În weekend, are loc cea de-a III-a ediția a  Sepsi Jazz & Blues Festival

Începând de vineri, 28 iunie, până duminică, 30 iunie, la Sfântu Gheorghe vor răsuna cele mai impresionante acorduri de jazz și blues, în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Sepsi Jazz & Blues, care se va desfășura în Parcul Memorial ’56.

Evenimentul este organizat de Asociația Sepsi Jazz & Blues în parteneriat cu Primăria Sfântu Gheorghe și Casa de Cultură „Kónya Ádám” și este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), beneficiind totodată și de sprijinul Fundației Noua Europă, acordat prin programul de susținere Határtalan Nyár al MOL.

Ca și în edițiile anterioare, festivalul își propune să promoveze genurile muzicale jazz și blues, prin intermediul unor interpretări live, susținute de artiști de înaltă clasă, special selectați pentru acest festival. În programul de anul acesta sunt incluși  artiști din România, dar și artiști de talie internațională, din țări precum Ungaria, Germania, Italia și Statele Unite ale Americii.

Așadar, în cele trei zile de festival, programul de care se vor putea iubitorii de jazz și blues este următorul:

VINERI, 28 iunie:

Ora 18:00 – Blúz Bend [RO]

Trupa din Sfântu Gheorghe de blues, care va aduce pe scenă un sunet autentic și spectacole impresionante de blues. Membrii formației: Oláh Annamária (voce), Szabó Pál Szabolcs (chitară, voce), Oláh Badi Alpár (chitară bas, voce), Kelemen Szilárd (chitară), Csurulya Árpád (tobe).

Ora 19:30 – Snétberger Ferenc – Tony Lakatos [DE]

Duo-ul Snétberger Ferenc și Tony Lakatos va încânta publicul cu elemente aparte de jazz și improvizație. Ferenc Snétberger, recunoscut drept unul dintre cei mai remarcabili chitariști ai lumii, va cuceri auditoriul prin tehnica sa unică și jocul său sensibil.

Ora 21:00 – Harry Tavitian – Cserey Csaba [RO]

Duo-ul format din pianistul Harry Tavitian și contrabasistul Cserey Csaba va crea o lume muzicală specială pentru iubitorii de jazz. Tavitian este o figură importantă în viața jazz-ului românesc de mai mulți ani, iar Cserey Csaba adaugă un plus de virtuozitate concertelor, prin jocul său la percuție.

SÂMBĂTĂ; 29 iunie:

Ora 16:30 – Tóth Viktor Skylark Metropolitan [HU]

Tóth Viktor și Skylark Metropolitan vin cu o sonoritate proaspătă și dinamică, special pregătită pentru publicul lor. Coordonată de saxofonistul și compozitorul Tóth Viktor, formația combină stiluri variate care explorează granițele dintre jazz și  muzicilor tradiționale (world music).

Ora 18:00 – EWIVA feat. Lantos Zoltán [HU]

EWIVA și Lantos Zoltán vor interpreta compoziții de jazz unice și impresionante. Lantos Zoltán, cu stilul său energic și expresiv la vioară, va ridica nivelul interpretărilor, în timp ce EWIVA va crea o atmosferă sonoră distinctivă.

Ora 19:30 – Tariqua [HU]

Trupa Tariqua va captiva publicul cu o energie vibrată și o sonoritate distinctivă. Membrii formației sunt de o virtuozitate remarcabilă în arta de a combina elemente de gnawa marocană și muzica populară maghiară într-o producție plină de prospețime și vitalitate.

Ora 21:00 – Robert Morbioli Trio [IT • USA]

Robert Morbioli Trio, cu origini italo-americane, va oferi o experiență de blues unică. Robert Morbioli, în calitate de chitarist și vocalist, va interpreta tradițiile blues-ului într-o manieră modernă și extrem de captivantă.

DUMINICĂ, 30 iunie:

Ora 18:00 – Amphitiro [RO]

Amphitiro va urca pe scenă pentru a crea o atmosferă sonoră atmosferică generată de aranjamente muzicale unice. Membrii trupei, cu un background muzical divers, vor crea o seară memorabilă în concertul cu care va ului publicul festivalului.

Ora 19:30 – Berti Barbera – Nicu Patoi [RO]

Duo-ul Berti Barbera și Nicu Patoi vor oferi o mostră de blues acustic plină de umor și remarcabilă prin virtuozitate. Colaborarea celor doi artiști se va dovedi o experiență de concert memorabilă, în care blues-ul va fi interpretat într-un mod special și se va întipări în mintea și sufletul participanților la eveniment.

Ora 21:00 – Sárosi Péter Azara feat. Tasi Nóra [RO]

Sárosi Péter Azara și Tasi Nóra vor încânta publicul cu universul modern al jazz-ului și cu repertoriul lor foarte  bogat. Colaborarea dintre Sárosi Péter Azara, la pian, și Tasi Nóra, voce, va naște o atmosferă unică, în care elementele de jazz și fusion se vor amesteca între ele cu rafinament și eleganță.

Bilete:

  • Bilet de o zi întreg: 60 lei
  • Bilet de o zi redus (pentru elevi peste 12 ani și pensionari): 30 lei
  • Abonament festival, 3 zile: 120 lei.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.eventim.ro și la Biroul de organizare evenimente culturale, dar ele vor putea fi eliberate și la fața locului. Locurile sunt disponibile în ordinea sosirii.

Așadar, toți cei ce doresc să petreacă un weekend special sunt invitați la cea de-a treia ediție a Festivalului Sepsi Jazz & Blues, pentru a sărbători împreună minunata lume a jazz-ului și blues-ului!

Pentru mai multe informații, vizitați pagina de Facebook a Asociației Sepsi Jazz & Blues.

Author: bv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *